maanantai 9. tammikuuta 2017

Pitsisukat

Kylmä talvi innostaa ainakin minut neulomaan ja erityisesti villasukkia. Lapasia tulee vastaavasti neulottua todella harvoin, ehkä koska se peukalon tekeminen on sen verran vaivalloista.

Sukkia pystyy neulomaan telkkaria katsellessa tai vaikkapa automatkoilla.


Tällä kertaa valmistuivat simppelit pitsisukat 7 veikasta. Kuvio on Pirkan pitsisukista, mutta en tehnyt pitsiä kuin etupuolelle. Muutin myös hieman kuviota, eli neuloin kuvion viimeisellä kerroksella keskimmäiset silmukat hieman eri tavoin. Mikä nyt taisi olla hieman turhaa näpertelyä, olisi siitä siistiä varmaan tullut tuota alkuperäistä noudattamalla myös.


Vaikka edelleen on talvi, alkaa vuoden vaihtuessa jo ajatella kevättä. Päätin, että voisin pitkästä aikaa neuloa pojalle jotain. Poika ilmoittikin tykkäävänsä neuletakeista, esim. näistä:

(Drops Design)

(Novita)

Nämä mallit on neulottu villasekoitelangoista, mutta mietin vielä pitäisikök neuleen kuitenkin olla puuvillasta tai muusta keväisemmästä langasta. Poika ei todellakaan palele eli voipi olla että villaneuleessa tulisi kuuma ihan talvellakin. Ensin täytyy tosin viimeistellä jo kauan sitten lupaamani traktoriryijymatto, jonka viimeisiä rivejä juuri eilen solmin. Siitä ehkä kuvaa sitten seuraavaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti